ÄPPELFABRIKEN

In Caféer, barer och restauranger

Oj vad en mysig det här är! Jag tror jag är kär… Äppelfabriken har stulit mitt hjärta!

I Svartsjö (Färingsö) ligger Sveriges minsta fabrik: Äppelfabriken. Här finns ett litet shabby-chic ekologiskt café, gårdsbutik, trädgård och musteri. Hundar är välkomna, men eftersom de har frigående höns måste hundar vara kopplad.

Man kan sitta i den vackra trädgården, i lusthuset eller växthuset och fika. Äppelfabriken erbjuder ett urval av ekologiska soppa, nygräddade bakverk, pajer, kaffe och förstås cider!

I butiken finns det marmelader, chutney, geléer, safter, muster och mycket annat. Sortimentet i butiken varierar över säsongen och ibland från vecka till vecka. Under sommarhalvåret dominerar olika produkter av hallon, rabarber, svarta vinbär, fläder, plommon, blåbär och jordgubbar. Själv köpte jag svartvinbärs och rom marmelad och ett burk rubarberchutney – Mums!

Efter fikat kan du spela boule på en bana som ligger bakom butiken. De har också en del plantor som man kan köpa om du blir inspirerad av deras trevliga miljön.

Äppelfabriken är kanske Sveriges minsta fabrik, men den har mycket mys, kärlek och smak!

You may also read!

ÅKA BZZT MED HUNDEN

Bzzt är små, eldrivna taxipodar för korta resor i city. De är sjukt snabba och är jättemycket billigare än

Read More...

GREASY SPOON

Brunch med hunden Tekniskt, ska brunch ske mellan frukost och lunch, och vanligtvis på helgerna. Men regler är till för att

Read More...

KERSTIN OCH BRITT

Kerstin & Britt är en nyöppnad restaurang - caféconcept på Saltsjö-duvnäs och Norrbro i Stockholm - Båda caféerna är uttalat

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Why ask?

Mobile Sliding Menu