Facebook RSS
Home » Aktiviteter » BIRKA
formats

BIRKA

Published on June 23, 2012 in Aktiviteter

Varför inte åka tillbaka i tiden denna sommar och ta ett vikingaäventyr till Birka? Den är en rolig och informativ dag för hela familjen, inklusive våra fyrbenta familjemedlemmar som är tillåtna på ön.

En dag i Birka har mycket att erbjuda. Du kan följa med på en guidad tur, besöka ett rekonstruerade stadskvarter där du kan se hur några hus i Birka kan ha sett ut på Vikingatiden, se hur smeden bodde och arbetade eller titta in i en vävstuga. I Birkamuseet kan du också se olika utställningar samt handla i souvenirbutiken.

Björkö är en lummig ö som dessutom bjuder in till natursköna promenader, svalkande bad och besök i fornlämningsområdet där en av endast tre städer som fanns i Skandinavien under tidig vikingatid. Restaurang Särimner erbjuder mat och dryck där du kan smaka mjöd och viking måltider.

En heldagstur till Birka med Strömma Kanalbolaget som inkluderar båtresa tur och retur, guidad tur och entré till museet kostar 330 kr /vuxen, halva priset för barn mellan 6-11 år och gratis för barn under 5 år och hundar.

Hundar är tillåtna på båten till Birka på utedäck. Tyvärr får hundar inte gå in i museet eller i restaurangen, med de kan följa med på turen kopplade och kan njuta av promenader på ön. Restaurangen har en trevlig uteservering vid vattnet där du kan vila dig med din hund.

 
 Share on Facebook Share on Twitter Share on Reddit Share on LinkedIn
No Comments  comments 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Why ask?