HÄLSANS STIG – BRUNNSVIKEN

In Aktiviteter

Sväng runt Hälsans Stig med hunden.

Om du letar efter ett roligt och utmanade sätt att tillbringa dagen med din hund kanske du kan ta en promenad på Hälsans Stig runt Brunnsviken. Där finns många intressanta sevärdheter och historiska platser spridda längs vägen, även ett hundvänligt fikaställe!

Hälsans stig är en naturskön slinga med varje kilometer utmarkerad. Den vackra promenaden är drygt 10km lång så det är bra motion för dig och din hund. Börja där du vill och räkna själv ihop hur många kilometer du promenerat (eller sprungit om du och din hund har bra kondition). Vi tycker att det är skönt att ta det lite lugnare och uppskatta all fina saker som finns längs vägen.

Förutom all den vackra naturen i Kungliga nationalstadsparken, är några av de andra sakerna man passerar:

  • Hagaparken: Här kan du se sådana saker som den kinesiska pagoden, koppartälten, Gustav III:s paviljong, ekotemplet, turkiska kiosken m.m.
  • Stora och Lilla Gustavsborg: En imponerade byggnad som från början var greve Rutger Wachtmeister sommarhus på 1860-talet.
  • Tivoli och Pipers park: Parkerna ligger vid Brunnsvikens norra strand som skapades på 1700-talet
  • Victoriaväxthuset: Växthuset som byggdes mellan 1899 och 1900 är avsett främst för jättenäckrosen Victoria regia men i huset finns också flera tropiska nyttoväxter som sockerrör, ris, och gurkor.
  • Pehr Henrik Lings grav, den svenska gymnastikens fader (lite svårt att hitta så håll ögonen öppna)
  • Kafé Sjöstugan: Inte en historisk plats eller en sevärdhet, men här kan du ta en fika där hunden är välkommen på uteserveringen

Du kommer nog att ha en trött hund i slutet av promenaden, men det är ett bra sätt att tillbringa dagen med dina små (och stora) vänner.

Stigen är väl skyltad men du kan ladda ner en karta om du vill ha med lite mer detaljerad information.

You may also read!

LE BISTRO

Oavsett om du är ute efter frukost, lunch, middag, AW, eller brunch på helger, på Le Bistro kan hunden

Read More...

DOG BAKERY STOCKHOLM

Dog Bakery Stockholm är ett renodlat hund-bageri, vilket riktar sig specifikt till hundar som gäster. Dog Bakery Stockholm är Sveriges

Read More...

RUN WITH YOUR DOG

RUN with your DOG bjuder dig och din fyrbenta springare till löpfest 2020! RUN with your DOG vill ge

Read More...

Leave a reply:

Mobile Sliding Menu