KANTARELLSÖKSKURS

In Tjänster
Glada Jyckar

Den här årstiden finns det ingen anledning att komma hem från din hundpromenad tomhänt. Dina promenader kan bli roligare, mer stimulerande och spännande för din hund…. och dessutom lönande för dig! På Glada Jyckar kan du lära din hund att söka kantareller!

Om du är som mig är din svampkorg alltid ganska tom när du är ute och plockar svamp. Jag kan inte förstå varför, kantareller är ljusorange men jag verkar alltid att missa dem. Men med hjälp av min hunds bra nos, kan det förändras!

Jag hade nöjet att hänga med på Glada Jyckars kantarellsökskurs förra veckan och var mycket imponerad. På kursen var det sex hundar som under 4 x 1.5 timmar lärde sig att söka kantareller i skogen! Kursen var inte bara framgångsrik, hundarna hade även mycket roligt! Några tyckte om att få godis när de gjort ett bra jobb, andra var bara glada att behaga husse och matte… och en insåg att kantareller smakar gott och tyckte om att söka efter svamparna för att äta dem, hehehe 😉

Kicki som driver Glada Jyckar säger det är alltid små grupper på hennes kurser (max 8 i kantarellsökskurs). Hon driver gruppkurser men hon delar sin tid till varje hund individuellt så alla får uppmärksamheten och den hjälp de behöver. Resultatet talar för sig själv!

Kicki erbjuder andra hundkurser också, t.ex valpkurser, rallylydnad, och även privatträning. Alla kurser drivs från den vackra Skogsbo Gård i Bromma, ett annat hundvänligt ställe att besöka även om man inte tränar (ungefär 10 minuter från stan med bil och lätt att ta sig med kollktivtrafik).

Glada Jyckar har en till kantarellsökskurs söndagen den 26 augusti och det finns ett fåtal platser kvar! Kolla på Glada Jyckars websida för att boka kurser och få tränings tips och tricks.

Tack Kicki och alla på kursen för att jag fick hänga med på den trevliga kvällen!

You may also read!

WIRSTRÖMS PUB

Gå på pubquiz med din hund! Om du skulle vilja gå på pubquiz, ta en öl, eller titta på fotboll

Read More...

JULBORD MED HUNDEN

Äta julbord med hund! Jul är tiden att spendera kvalitetstid med familjen, och tack vare några fantastiska restauranger kan alla

Read More...

JULMARKNAD MED HUNDCAFÉ

Hundcafé på Ålstensgatans Julmarknad På 1:a advent, den andra december kl 12-16 är alla välkomna till hundcafét på Ålstensgatans julmarknad i

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Why ask?

Mobile Sliding Menu