KANTARELLSÖKSKURS

In Tjänster
Glada Jyckar

Den här årstiden finns det ingen anledning att komma hem från din hundpromenad tomhänt. Dina promenader kan bli roligare, mer stimulerande och spännande för din hund…. och dessutom lönande för dig! På Glada Jyckar kan du lära din hund att söka kantareller!

Om du är som mig är din svampkorg alltid ganska tom när du är ute och plockar svamp. Jag kan inte förstå varför, kantareller är ljusorange men jag verkar alltid att missa dem. Men med hjälp av min hunds bra nos, kan det förändras!

Jag hade nöjet att hänga med på Glada Jyckars kantarellsökskurs förra veckan och var mycket imponerad. På kursen var det sex hundar som under 4 x 1.5 timmar lärde sig att söka kantareller i skogen! Kursen var inte bara framgångsrik, hundarna hade även mycket roligt! Några tyckte om att få godis när de gjort ett bra jobb, andra var bara glada att behaga husse och matte… och en insåg att kantareller smakar gott och tyckte om att söka efter svamparna för att äta dem, hehehe 😉

Kicki som driver Glada Jyckar säger det är alltid små grupper på hennes kurser (max 8 i kantarellsökskurs). Hon driver gruppkurser men hon delar sin tid till varje hund individuellt så alla får uppmärksamheten och den hjälp de behöver. Resultatet talar för sig själv!

Kicki erbjuder andra hundkurser också, t.ex valpkurser, rallylydnad, och även privatträning. Alla kurser drivs från den vackra Skogsbo Gård i Bromma, ett annat hundvänligt ställe att besöka även om man inte tränar (ungefär 10 minuter från stan med bil och lätt att ta sig med kollktivtrafik).

Glada Jyckar har en till kantarellsökskurs söndagen den 26 augusti och det finns ett fåtal platser kvar! Kolla på Glada Jyckars websida för att boka kurser och få tränings tips och tricks.

Tack Kicki och alla på kursen för att jag fick hänga med på den trevliga kvällen!

You may also read!

Eukanuba Hundpromenad

HUNDPROMENAD MOT CANCER

Tillsammans mot cancer Visste du att 30 minuters fysisk aktivitet de flesta dagar i livet kan minska risken att drabbas

Read More...

WHIPPET LAB

Whippet real good... Whippet Lab and social justice club är en urban-stilad bar, restaurang och cocktailsalong som har en meny utformad

Read More...

H&M Hundkläder

Billiga hundkläder av H&M När det är viktigt att vara varm men fortfarande cool, fast det svider i plånboken, då

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Why ask?

Mobile Sliding Menu