KARAOKE APP FÖR HUNDAR

In Hund tech

Hunden är som bekant människans bästa vän, och blir en allt större del av vår vardag. Det lär viftas på en hel del svansar nu när Samsung även bjuder in hunden till familjens TV-underhållning. Tillsammans med en hundexpert och Anders Bagge har specialanpassade karaokelåtar tagits fram. Musiken är framtagen för att stimulera hundar till att sjunga så att hundar och människor kan uppleva framtidens TV-underhållning tillsammans.

Det finns i dag ett stort utbud av underhållning för våra fyrbenta vänner i form av anpassade hundcaféer, barer, restauranger och spaanläggningar. Men hittills har hunden inte haft någon given plats när det kommer till hemmaunderhållningen. Därför lanserar Samsung nu en kostnadsfri karaoke-app för Samsung QLED och smart TVs från 2017, speciellt utformad för att involvera hunden i familjeunderhållningen.

Med hjälp av en hundexpert har det identifierats vad det är som fångar hundars intresse och stimulerar dem att sjunga. Därefter har man använt dessa visuella och musikaliska element för att skapa karaoke anpassad för hundar. Till exempel är hundars ögon mycket känsligare för rörelse än människors. Så när hundar ser på TV med färre bildrutor per sekund, som på äldre TV-apparater, uppfattas bilden som flimrande. Därför har det visuella materialet tagits fram med fler bilder per sekund och tillsammans med den höga upplösning som Samsungs bildskärmar har, är karaokefilmerna anpassade för hundars ögon. I bild har man använt snabba rörelser och hundar för att fånga intresset och då hundar främst uppfattar färgerna blått och gult har dessa använts frekvent.

I framtagningen av musiken har man jobbat med instrument som triggar det genetiska arv som finns hos hundar, som gör att de vill yla med för att interagera med sin flock.

– Saxofon, munspel, hundläten och sirener är exempel på ljud som ofta fångar hundars intresse och får dem att själva vilja ta ton. Att yla tillsammans är en aktivitet som skapar kontakt och stärker sammanhållningen i en flock. Genom att sjunga tillsammans med våra hundar skapar vi en härlig känsla av gemenskap där hunden är involverad och får ta plats – ett fantastiskt sätt att ha kul tillsammans säger Kicki Fellstenius, expert inom hundpsykologi- och beteende.

Musiken är framtagen och producerad av den folkkäre låtskrivaren, producenten och hundälskaren Anders Bagge med team. Karaoke-appen innehåller tre specialframtagna spår: This is we, Fetch, och Bite, i form av en ballad samt två låtar i ett högre tempo.

– Husdjur måste ha kul precis som vi, och vi ägare ansvarar för deras underhållning. Samsung har den teknik som krävs för att möjliggöra detta, så jag ser ingen anledning till att inte inkludera alla vi kan, säger Klas Söderström, produktansvarig på Samsung.

Appen finns tillgänglig kostnadsfritt i “Apps” på samtliga Samsung QLED och smart TVs från 2017, från och med 28e november. Musiken i appen är framtagen och producerad av Anders Bagge och Alex Kvarnestig.

You may also read!

VAU DE VILLE

Fransk bistro och uteservering i hjärtat av Stockholm, där hundar är välkomna inne och ute. Vau De Ville är

Read More...

MS HUMBLE & MR FRANK

Ett utrymme passande för de kreativa samt människans bästa vän. På hörnet av Karlbergsvägen och St. Eriksgatan i Vasastan

Read More...

ÅHLÉNS

Shoppa loss med hunden! Visste ni att några av Åhléns butiker tillåter hundar att shoppa runt med husse & matte? På Stockholm

Read More...

Leave a reply:

Mobile Sliding Menu