LÄSA FÖR HUNDAR

In Övrigt

Att läsa högt i klassen eller för många lyssnare, kan för vissa barn vara en hög tröskel att ta sig över. I USA har läshundar länge använts som en hjälp för att skapa en avslappnad, trygg och tillåtande situation, där barn får läsa högt för en hund istället för att rikta sig till en hel klass eller till vuxna.

I biblioteket TioTretton i Kulturhuset kan barn nu öva sig att läsa genom läsa för hund programmet!

Cilla Danielsson och hundarna Hallon och Nova har arbetat med denna metod under flera år vid Årstaskolan i Stockholm. Cilla driver Hundens Hus och är även utbildad förskollärare. Båda hundarna är terapi- och diplomatutbildade.

Bokning måste ske av en lärare tillsammans med en mindre grupp barn som utöver ett biblioteksbesök får öva sitt läs-självförtroende tillsammans med utbildade terapihundar. Om du har ett barn som skulle ha nytta av det här tipsa ditt barns skola om detta underbara tillfälle.

Få mer information eller anmäl ditt intresse hos TioTretton.

Foto från http://kulturhusetstadsteatern.se/
Foto från http://kulturhusetstadsteatern.se/

You may also read!

WIRSTRÖMS PUB

Gå på pubquiz med din hund! Om du skulle vilja gå på pubquiz, ta en öl, eller titta på fotboll

Read More...

JULBORD MED HUNDEN

Äta julbord med hund! Jul är tiden att spendera kvalitetstid med familjen, och tack vare några fantastiska restauranger kan alla

Read More...

JULMARKNAD MED HUNDCAFÉ

Hundcafé på Ålstensgatans Julmarknad På 1:a advent, den andra december kl 12-16 är alla välkomna till hundcafét på Ålstensgatans julmarknad i

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Why ask?

Mobile Sliding Menu