Om

Välkommen till Hundvänliga Stockholm!

Alana

Tack för att du besöker min lilla blogg som jag startade för att dela roliga hundvänliga platser och produkter i Stockholm.

Det här är jag. Jag heter Alana och jag kommer från Australien. Nu bor jag i Stockholm med de två kärlekarna i mitt liv, min pojkvän och min hund. Jag startade Hundvänliga Stockholm när jag kom till Sverige för tre år sen när jag fick min hund. Det var svårt att hitta bra ställen där man kunde gå med sin hund. Jag tyckte att det skulle vara bra om nån delar tips om det… då tänkte jag varför skulle det inte vara jag som delar ut tipsen? Ju hade jag redan hittat några bra hundvänliga platser i staden som jag älskar, och det skulle också bli ett bra sätt att öva min svenska som jag lärde mig (och fortfarande lär mig!). Jag började med en Facebook sida som snabbt växte till en gemenskap med över 5000 underbara medlemmar.

Under tiden har jag fått tips och hittade många fler hundvänliga saker runt Stockholm. Min Facbook sida finns forfarande, men eftersom jag nu har delat så många tips är det lite svårt att hitta informationen. Det är därför jag startade den här bloggen. Det gör det lättare att hitta vad man vill genom kategorier, interaktiva kartor och stora bilder. Det uppmuntrar kommunikation mellan våra medlemmar med ett forum och gör det enkelt för alla att dela tips eller marknadsföra sina hundvänliga platser eller produkter.

Det här är Svea. Hon är inspirationen för Hundvänliga Stockholm. Båda Svea och jag hoppas att du tycker om min blogg och du hittar många nya idéer som får din hund att le. Kanske vi även ses någon gång när vi är ut med våra fyrbenta vänner. Om du ser oss då säg gärna g’day!

“Underskatta aldrig värmen i en kall nos”

12 commentsOn Om

 • Hi Alene,
  I run Wirströms Pub in the old town. We have alwaus been dog friendly, a regular asked us to add us to your list. How can we be added? Regards / Martin

 • Bra och mysigt café som tillåter hundar är Café Giffi nära Hornstull o Liljeholmsbron, adress Hornsgatan 143E. Fin utsikt över Tantolunden och Årstavikens vattten, passar bra efter en hundpromenad utmed Årstaviken. Gott kaffe ock bakverk, men även lättare mat till rimliga priser.

 • Hej! Har tillbringat nyårsnatten på ett väldigt enkelt och fräsch B&B i Åkersberga. LeMat B&B. Här är hundar välkomna och en liten bricka med två fina skålar och ett tuggben väntade. Vi kände oss välkomna. Roslagsbanan stannar precis utanför så det är lätt att ta sig dit.

 • Hej Alena.Jag går på promena med mina hundar Kenzie o Bella i parken Svartsjö Slott.Där finns ingen rastgård tyvärr men en liten lek på gräsmattan brukar inte vara nåt problem.Har varit på Hundön vid Drottningholm men det var inget Kenzie min äldsta hund tyckte om tyvärr.Skulle vara trevligt om det gick att ordna en lekpark här i parken med,jag tänker då också på äldre människor som inte orkar ta sig nån längre sträcka.Jag får spinna vidare på den iden. mvh Mona

 • Tack så mycket för arbetet med Hundvänliga Stockholm!
  Saknar dock Hundudden (http://www.hundudden.com) ute på Djurgården, hundträningsställe och fantastiskt cafe med stans bästa semlor!

  • Hej! Tack för tipset om hundudden. Tyvärr hittade en bekant en skylt i helgen (27/3-15) att caféet på hundudden har stängt. Men området går ju likväl att tipsa om, och fika kan man ju ta med 🙂

 • G’day Alana!

  Tack så enormt mycket för Hundvänliga Stockholm! Det gör livet med hund så mycket lättare och roligare. Så verkar det ju som det sprider sig också; ju mer hundtillåtna platser som presenteras ju fler verkar de bli!
  Tack!

  Charlotta

 • Wonderful website, I will certainly use the tips presented here to have some nice walks and activities with my leonberger friend!

  Soon I will start up my business in dog training/education in the Stockholm region. Would love to present the fun activities I will be organising here as well. And I will most certainly recommend this website to everyone joining my courses/activities!

  Thank you for your effort!

 • Jättebra hemsida!!

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Why ask?

Mobile Sliding Menu