STENINGEBADET

In Hundbad
Steninge Hundbad

Många hundbad är ofta undangömda bland vass i kanten av en sjö eller havet. Missförstå oss inte, vi är jätteglada när det finns något område där det är tillåtet för hundar att simma, dessutom brukar det inte vara så trevligt när hundar hoppar in bland vassen i hopp om att hitta något slemmig att ta tillbaka 😉 . Men Steninge hundbad bjuder på något annorlunda. Här finns det ett stort, öppet utrymme med frodigt gräs, lång strand och även en brygga (eller för den kreativa, en hundtrampolin!)

Steninge hundbad kan hundar göra ett mini aquathon med mycket plats att springa runt och simma samtidigt. Det ligger vid Mälaren i Märsta (ganska nära Steninge slott som också är hundvänligt) och det är gott om parkeringsplatser vid Steninge Allé. Hundbadet ligger till vänster om människornas strand och är lätt att hitta till med tydlig skyltning. Det finns också en toalett och en stranddusch i fall man vill ta ett dopp med sin hund.

Se var Steningebadet ligger på var hundbadskarta.

 

You may also read!

AGRIAS HUNDPROMENAD FÖR HEMLÖSA HUNDAR

Promenera för hemlösa hundar! Den 25:e maj bjuder Agria in till en gemensam promenad till förmån för hundar som har

Read More...

MADE x DOGGY BRUNCH

Var först med att upptäcka MADE.COMs nya husdjursmöbler! MADE.COM skapar högkvalitets designer möbler till ett rimligt pris. Allt från inredningsdetaljer

Read More...

RUN WITH YOUR DOG

RUN with your DOG bjuder dig och din fyrbenta springare till löpfest 2019! RUN with your DOG vill ge

Read More...

7 commentsOn STENINGEBADET

 • OBS! OBS! OBS! Jordgetingbo över nästan hela hund”stranden”

 • Jättefin omgivning och jättefint med strand och brygga där MÄNNISKORNA får bada, horribelt underlag/botten där hundar får vistas, inget att rekommendera!

 • Stor fin gräsmatta, dock fruktansvärt underlag vid och i vattnet, jättevassa stenar. Det finns inte heller någon brygga vilket bilderna antyder.

 • Hej! Någon som vet om detta bad finns kvar? När jag klickar på “Steninge hundbad”, i texten ovan, så kommer meddelande om att sidan inte längre finns. Och när jag går in på kommunens hemsida hittar jag den inte heller.

  • Hej Charlotta. Badet finns kvar. Det är bara Sigtuna Kommuns webbsida som har blivit uppdaterad. Ny länk/information finns här: http://www.sigtuna.se/sv/Kultur–Fritid/Simhallar-och-gym1/Utomhusbad/

   • Hej igen!
    Nu har vi varit på detta bad och för mig var det en stor besvikelse. Visserligen en stor gräsmatta, som ni skriver – men enligt kommunen måste hundarna vara kopplade uppe på land och alla som var där hade sina hundar i koppel hela tiden. Min pudel som gärna vill leka och springa blev tvungen att sitta stilla (mot sin vilja och till stress för matte) efter varje dopp (alla hade dessutom sina hundar kopplade i vattnet!). Hit åker inte vi igen!

 • Kan absolut rekommendera denna strand. Stort och välskött, med egen strand för hundar. Att man slipper trängas med andra var ett stort plus. De har en trevlig kiosk också men ta med kontanter. Gratis toaletter samt dusch finns också.

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Why ask?

Mobile Sliding Menu