WIRA SPELEN

In Evenemang

Wira spelen är en utomhusteater som berättar om Wira bruks och smedernas fantastiska historia från 1750-talet. Under den här tiden var Wira bruk en av landets viktigaste klingssmedjor och hade kungliga privilegier som skattelättnader och periodvis ensamrätten på leveranser på värjor, sablar och bajonetter till den svenska armen.

Wira spelen är en föreställning för hela familjen (även för de som är i behov av teckenspråkstolkning) och hundar får följa med! Föreställningen innehåller allt ifrån svensk historia, kärlek, dramatik, komedi, spänning och levande djur. Ensemblen består av ca. 100 amatör skådespelare (i alla åldrar) och ca.10 professionella skådespelare, musiker, kör samt hästar och getter.

I år spelas Wira spelen för 30:e året i rad, och förställningen visas i bara en vecka och har redan börjat. Vara snabb och köp biljetter till denna fantastiska föreställning som ska framföras imorgon tills fredag (1-4 juli) kl 19:00 och lördag-söndag (5-6 juli) kl 18:00. Teatern ligger i Wira Bruk nära Roslagskulla kyrka. Tänk på att om du tänker ta med hunden att det finns springande hästar, musik och dans på scenen.

You may also read!

HALLOWEEN HUNDPROMENAD 2022

Petit Halloween 2022 är årets läskigaste hundpromenad. I år är Petit Halloween både en digital och fysisk promenad. Var

Read More...

KALMARSAND HUNDBAD

Det finns en särskilt anvisad plats i Kalmarsand där det är tillåtet för hundar att bada. Hundbadet ligger till

Read More...

KAPTENSSTUGAN

Kaptensstugan är ett underbart café vid Kyrkviken på Lidingö inredd i din gamla mormors anda med hembakat, gott kaffe,

Read More...

Leave a reply:

Mobile Sliding Menu