ZUM FRANZISKANER

In Caféer, barer och restauranger

Kan man lära en gammal hund nya tricks?

Zum Franziskaner är en av världens äldsta restauranger och Bierhalle. Med anor från 1400-talet och samma adress sedan 1622 så bjuder de på en avslappnad, mysig och unik atmosfär, där man kan njuta av goda öler och mat med sin hund. Fyrbenta får ju hänga med!

Zum Franziskaner erbjuder två och fyrbenta gäster bra service och för husse och matte ett stort antal fatöl. Hundar kanske även får se ett spöke att skälla på, till exempel, kaptenen av Wasa skeppet, som sägs ha kommit till detta Bierhalle i 1628 för att dränka sina sorger i öl efter att skeppet sjönk.

På gediget tysk-svenskt koncept hittar man nuförtiden många klassiska rätter samt en hel del husmanskost. Vad det gäller öl så gillar Zum Franziskaner att stödja små oberoende bryggerier både i Sverige och Tyskland med fokus från Franken (en region i norra Bayern, Tysklands mest kända ölregion). Zum Franziskaner säger att även om öl är deras största passion så har de även en hel del goda viner, snaps och annan sprit.

Olikt gamla hundar med att lära sig nya tricks så kan man i detta gamla ställe, i vårt gamla stan alltid hitta nya saker att prova på.

Zum Franziskaner ligger på Skeppsbron 44 på Gamla Stan.

Foton från Zum Franziskaner.

You may also read!

WHIPPET LAB

Whippet real good... Whippet Lab and social justice club är en urban-stilad bar, restaurang och cocktailsalong som har en meny utformad

Read More...

H&M Hundkläder

Billiga hundkläder av H&M När det är viktigt att vara varm men fortfarande cool, fast det svider i plånboken, då

Read More...

ÅKA BZZT MED HUNDEN

Bzzt är små, eldrivna taxipodar för korta resor i city. De är sjukt snabba och är jättemycket billigare än

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Why ask?

Mobile Sliding Menu