LÅNGHOLMEN HUNDSTRAND

In Hundbad

En dag på Långholmen är som en mini-semester för hundar!

På Långholmen finns det en liten sommaroas för hundar där våra fyrbenta vänner kan njuta av sommarsolen på en hundvänlig strand. Hundar kan bada på den lilla sandstranden som ligger på östra sidan av Långholmen, medan vi tvåbenta kan uppskatta den jättefina utsikten över Långholmsbron, stadshuset och Riddarholmen.

Trots att Långholmens hundbad ligger mitt i stan, är vattnet rent nog för att människor kan hänga med hunden och njuta av ett litet dopp i Mälaren också.

Dessutom finns det också ett fantastiskt hundrastområde (ej inhängnat) där hundar kan springa och i närheten finns det hundvänliga caféet, Lasse i Parken, där man kan ta en fika efter att ha lekt med hunden på ön.

Långholmen Hundbad

Hundvänliga Stockholm? Ja, det är det verkligen här!

You may also read!

BRISKET & FRIENDS

För en köttig och flirtig bbq, med en smaklig kombination av både sött och rökigt, Brisket & Friends kommer

Read More...

ALLA HJÄRTANS DAG LUNCHPROMENAD

Hundar Utan Hem anordnar en lunchpromenad på Alla hjärtans dag den 14 februari 2024 för att sprida medvetenhet och

Read More...

RESTAURANG KNUT

Restaurang Knut är en Norrländsk restaurang med en äkta smak av Norrland mitt i Stockholm. Norrland är närmare än

Read More...

11 commentsOn LÅNGHOLMEN HUNDSTRAND

 • Jodå, Långholmens klippbad har varit hundtillåtet sedan 2013 och kommer så att förbli. Det känns som om folk här blandar ihop Långholmens badplatser (finns flera) då det inte går att “gå förbi” klippbadet för att bli påhoppad med sin lilla hund – det ligger nere i en djup sänka och man behöver gå ner en bra bit för att komma dit, det är också en återvändsgränd så ingen “går förbi” där -utan alla som kommer ner får räkna med att där finns hundar i alla storlekar som vill bada och leka.

 • Hej. Helt fantastiskt med en bra rastplats där hundar kan vara lösa. Tycker dock personligen att det är väldigt jobbigt att passera detta område med små hundar som är osäkra när stora hundar är alltför påflugna. Tyvärr också helt ouppfostrade hundar med ägare som fullständigt struntar i att man bara vill gå förbi. Vi hundägare måste väl respektera varandra. Alla har rätt att gå runt Långholmen. Tycker inte hundar ska vara lösa när de inte lyssnar på inkallning. Det är trots allt inte inhägnat. Ser dessutom hundar vara 300-400 meter från ägaren, helt utan uppsikt. Trist när det skulle kunna vara så bra. Äldre människor med småhundar kan inte gå här och alla vill inte ha sina hundar lösa. Det är inget tvång. Jag släpper mina hundar där jag har uppsikt över dem och där de inte stör andra.
  Annika

 • Inget paradis för oss m små hundar. Blev påhoppad av en greyhound häromdagen vid hundbadet när jag gick på stigen bredvid. Ingen ursäkt utan bara spydiga kommentarer att de får ha hundar lösa hur mycket de vill och jag kan ta en annan väg . Ha era hunda lösa hur mycket ni vill!!!! Men lämna andra ifred! Hur svårt kan det va! Ha koll på hunden ! Det är oxå annat ansvar att ha en greyhound lös än en liten pincher?? Många äldre damer som bor i närheten vågar inte gå förbi hundbadet med sina små hundar . Tråkigt att folk inte har bättre vett! Maria

 • Ser att sista inläggen är från 2014. Vad gäller idag på Långholmen? Får hundar bada? Nån som vet?

 • Vi var på Långholmens östra sida idag, det som kallas klippbadet, och där finns det nu skyltar från Stockholms Stad som talar om att det är fritt fram för hundar att vara lösa och bada där. Jubel från alla cityhundar!

 • Hej! Långholmens klippbad, på öns östra sida (alltså den sidan av ön som vetter mot Norrmälarstrand och Stadshuset), blev hundtillåten vid beslut i kommunfullmäktige den 23/9 2013. Detta kan man se om man går in i fullmäktiges beslutsprotokoll. Tyvärr har man inte lagt ut denna information på stadens hemsida. Sist jag var där, för några veckor sedan, fanns inte heller skylt om tillåtet hundbad; jag kontaktade kommunen och bad att de skulle åtgärda detta – om så har skett vet jag i dagsläget inte.

 • Tyvärr verkar detta hundstrand nu vara borttagen

 • Enligt Sthlm Stads hemsida gällande icke tillåtna hundbad så finns denna med så vad gäller egentligen?

  • Hej

   Jag kan inte hitta nån bra information på Stockholms stads hemsida heller, men jag har pratat med de direkt som förklarade att hundar får inte simma vid människostranden förstås, men på kanten av hundområdet går det bra. Vanlig hövlighet mot andra människor och barn gäller naturligtvis.

   Här är en länk till två kartor från Stockholm Stad som jag har satt samman som vissa människostranden där det är hundförbud och en annan som vissa hundområdet. Hoppas att det hjälper lite.

 • Precis flyttat till Stockholm och denna sida är guld värd 🙂

Leave a reply:

Mobile Sliding Menu