RÖNNINGESJÖNS HUNDBAD

In Hundbad
Rönningesjön hundbad

Rönningesjöns Hundbad är ett specialbyggt hundbad som är inhägnat med en gärdesgård. Badet är utrustat med gemensamma faciliteter som ett picknickbord, spade, kratta, livboj, hink och tvättsvamp. Sand har lagts dit för att skapa en riktig strandkänsla och vattnet är rent och fritt från vassa stenar och andra farliga hinder.

För att hitta Rönningesjön Hundbad går man till slutet av Hästängsvägen och tar stigen till vattnet. Man kan se hundbadet från långt håll rakt fram. Det finns ingen bra parkering i området (vad vi hittade) men man kan åka Roslagsbanan till Viggbyholm. Därifrån är det omkring 15 minuters promenad.

Hundbadet är super bra då det svalkar under sommarvärmen då dom flesta av våra lurviga små vänner lider mycket av värmen , men hundarna får även den motion de behöver genom att simma i den vackra och svalkande Rönningesjön, förhoppningsvis kommer de att le från öra till öra på den här lilla hundstranden.

Hitta Rönningesjön Hundbad och andra hundbadplatser på vår interaktiva karta eller läs mer om hundbad på vår blogg.

You may also read!

BRISKET & FRIENDS

För en köttig och flirtig bbq, med en smaklig kombination av både sött och rökigt, Brisket & Friends kommer

Read More...

ALLA HJÄRTANS DAG LUNCHPROMENAD

Hundar Utan Hem anordnar en lunchpromenad på Alla hjärtans dag den 14 februari 2024 för att sprida medvetenhet och

Read More...

RESTAURANG KNUT

Restaurang Knut är en Norrländsk restaurang med en äkta smak av Norrland mitt i Stockholm. Norrland är närmare än

Read More...

5 commentsOn RÖNNINGESJÖNS HUNDBAD

 • Hundbadet har en egen FB-sida där ni kan hitta massor av aktuella bilder och filmer. Sök på Hundbadet Rönningesjön

 • Var där i somras och blev faktiskt lite besviken. Självklart bra att kommunen ordnar ett hundbad – men varför så snålt utrymme? Vi var kanske 5 hundägare där med hundar och det kändes fullt. Slemmig botten!

 • Tanken är så god! Sommaren 2013 har en hel del av den tillförda sanden sjunkit undan. Både i strandkanten och ett par meter ut i vattnet är det mängder med vassa stenar. Ett par meter ut är det också stora stenbumlingar som man lätt ramlar över om man badar med sin hund. Vår hund fastnade och snärjde in sig i näckrosorna ett par meter från stranden. Jag gick i vattnet med kläderna på (blev lite bråttom) och efter två meter sjönk jag ner i gyttjan till över låren! Hade svårt att komma loss, en av mina badtofflor flöt upp men den andra blev kvar i dyn. Till sist kunde jag simma ut och ta loss hunden. Ringde kommunen och berättade om läget. Bad om en varningsskylt “Använd badtofflor samt dyig botten”. Tyvärr har inget hänt och nu är det i slutet av aug 2013.
  Täby Kommun går ut med att “här kan du bada tillsammans med din hund”. Tyvärr håller jag inte med. Det har varit både uppskurna tassar på hundar och barn som gjort illa sig på stenbumlingarna i vattnet. Men, gärdsgårdsstaket runt är fint om än lite glest. Småhundar som inte har tillräcklig uppsikt över sig hoppar lätt ut genom spjälorna.
  Upplever annars att det oftast funkar riktigt bra mellan olika hundar och hundägare! Det är rent och snyggt och trivsamt med ett fikabord.

  Harriet & Viggo

 • Istället för att åka ner till slutet av Hästängsvägen så åker man till slutet av Ungdomsvägen.
  Det är betydligt närmare till badet och det är lättare att parkera längs norra sidan av Ungdomsvägen.
  Från slutet på Ungdomsvägen fortsätter man till fots rakt fram till vattnet, och där tar man till höger.

 • Instämmer att hundbadet vid Rönningesjön är fantastiskt, i alla fall så länge hunden badar själv eller med andra hundar. Dock inte så roligt om matte och husse vill bada med sin hund, sjöbottnen är alltför dying för det. Lite mera sand i vattenbrynet skulle uppskattas…

  Claudia

Leave a reply:

Mobile Sliding Menu