SUNDBYBERGS HUNDRASTGÅRDAR

In Hundparker

Hundvänligt i Sundbyberg.

Har du någonsin försökt att hitta en hundpark i Sundbyberg? Vi har och det är inte lätt, fast det finns fyra i området. De är inte skyltat och det finns inte mycket information om hundparkerna på kommunens webbsida, och vi kan inte förstå varför eftersom vår åsikt är att Sundbybergs anläggningar för hundar är ganska bra så de borde skryta mer om dem!

I vår jakt på Sundbybergs gåtfulla hundparker skrev vi till kommunen och fick svar efter bara några timmar med information om var de fyra inhägnade hundrastgårdarna ligger (och vi citerar):

  1. Rissne — Rissne ängar mot Hallonbergen
  2. Tornparken
  3. Tuvanparken — mot Hamngatan
  4. Golfängarna/Ör — på gångvägen mellan Lötsjön och Råstasjön nära Sjövägen

Trots ett snabbt och trevligt svar, var vi fortfarande förvirrade om exakt var hundparkerna ligger, så vår jakt fortsatte.  Det tog tre veckor, ett litet berg av parkeringsmynt och flera frågor om vägen till de Sundbybergsbor vi mötte (tack till er!) och nu har vi en mer detaljerad information om alla hundparker i Sundbyberg att dela med er.

Rissne ängar

Rissne hundpark ligger brevid Rissne ängar, öster om koloniområdet. Det är en bra park för hundar. Den är stor nog att kasta en boll i och har några träd för hundar som helst vill utforska med nosen. Det finns en soptunna i parken samt en bänk så att husse och matte kan vila sig medans hunden springer runt. Rissne ängar är en bra plats för en picknick på en solig dag också.

Från Rissne t-bana / Rissne Torg går man bakom Hemköp till övergångsvägen och svänger till höger. Följ gångvägen 600 meter (förbi barnbad och toaletten) sen ligger hundparken på vänster sida. Det är i hörnet av en annan stig och det ligger bakom frodiga träd så man måste svänga in på stigen lite att för att se parkingången.

Rissne parkingångRissne pölOrienteringsakartaRissne hundpark 

Hitta Rissne ängar hundpark på Google maps och planera ditt besök.

Tornparken

Tornparken ligger på ett berg mitt i centrala Sundbyberg och kan lätt hittas via vattentornet som ligger på toppen. I parken finns där en hundpark samt en plaskdamm, fotbollsplan, några picknickbord och även ett äventyrslandskap för tvåbenta barn.

Vattentornet kan användas som en landmärke för hundparken, som ligger bara några meter från tornet. Den här parken är den minsta av alla hundparker i Sundbyberg, men det är lättillgänglig via Vattugatan eller Lekplatsvägen och ligger bara 500 meters gångväg från Duvbo t-bana.

Tornparken

TornparkenTornparkenTornparken

Hitta Tornparken hundpark på Google maps.

Tuvanparken

Tuvanparken är en superbra hundrastgård. Den fick vår hund att le med stort utrymme, grönt gräs och många träd. Tuvanparken är lättast att hitta med bil. Det ligger längst Hamngatan (nära nummer 18 för de med en GPS) och det finns några parkeringsplatser i en återvändsgränd som man når från Hamngatan.

TuvunparkenTuvunparkenTuvunparkenTuvunparken

Hitta Tuvanparken på Google maps.

Golfängarna / Ör

Sundbybergs hundpark som ligger i Ör är vår favorit av alla i kommunen. Stor, vacker, och omgivningen är också härlig – perfekt för picknickar och promenader med hunden.

Parken ligger bakom Dimslöjans förskola, över ån och lite till höger. Den ligger precis bredvid stigen så det är ganska lätt att hitta den. Betalparkeringsplatser finns vid Vackra vägen och hundparken ligger bara 500 meters promenad därifrån.

ÖrElvis och Otto hälsar på varandaUnderbar NisseÖr hundpark

Se golfängarna hundpark på Google maps.

Sundbyberg hundpark karta

You may also read!

BRISKET & FRIENDS

För en köttig och flirtig bbq, med en smaklig kombination av både sött och rökigt, Brisket & Friends kommer

Read More...

ALLA HJÄRTANS DAG LUNCHPROMENAD

Hundar Utan Hem anordnar en lunchpromenad på Alla hjärtans dag den 14 februari 2024 för att sprida medvetenhet och

Read More...

RESTAURANG KNUT

Restaurang Knut är en Norrländsk restaurang med en äkta smak av Norrland mitt i Stockholm. Norrland är närmare än

Read More...

2 commentsOn SUNDBYBERGS HUNDRASTGÅRDAR

  • Jag har bott i Sundbyberg med! Hundparkerna är inte så svåra att hitta till fots, men med bil är det nog svårt. Blev överlycklig när jag flyttade från parklöst Åkersberga till Sundbyberg. Min hund kunde aldrig vara lös, men blev lycklig i Sundbyberg.

  • Informationen om hundparker i Sundbyberg är förlegad. Åtminstone vad gäller Tornparken (blivit något större, men lika tråkig), Tuvanparken (nu hälften så stor och grus/lera, ej gräs), Golfängarna (har blivit större till ytan, men ej iordninggjord utan full av sly och nersågade träd).

    Varför sätta upp staket och kalla det hundparker utan att göra något roligt för hundarna som t ex gamla bildäck i en hög, spänger att balansera på och krypa under, stockar att balansera på eller hoppa över, stenar i rad att hoppa mellan. Finns så mycket naturmaterial att använda.

Leave a reply:

Mobile Sliding Menu