BRA HUNDLEKPLATERS I NACKA

In Hundparker

LEKPLATSER FÖR HUNDAR I NACKA

Hundrastgårder i Nacka.

I Nacka finns det 11 hundrastgårdar där du kan låta din hund springa löst och även få träffa andra hundar.

1. Saltsjöqvarn

Denna hundrastgård som är cirka 1000 kvadratmeter till ytan ligger på Sjövkvarnsbacken 13 inne i Hospitalsparken vid Saltsjöqvarn. Den ligger vid stenmuren och är belyst. Här finns lite agilityutrustning, naturmark och sittplatser.

2. Henriksdalsberget

Henriksdalsbergets hundrastgård ligger på en bergknalle med stora höjdskillnader och stora uppväxta träd, främst tallar. Mitt emot torget finns en 620 kvadratmeter rastgård med ett picknickbord och en papperskorg. Marken är relativt sliten men det torra läget på berget ger ändå ett bra markunderlag.

3. Långsjön

Långsjöns hundrastgård är cirka 1300 kvadratmeter och ligger i Långsjöns naturreservat, sydväst om sjön i närheten av vattenverksvägen. Man tar sig dit antingen från promenadslingan som går runt Långsjön eller ner för en stig från parkeringen vid Blomsterlandet.

4. Nyckelviken

Nyckelvikens hundrastgård på Sicklaön ligger nära gångvägen vid Nyckelvikens parkering (infart Nyckelviksvägen) och består av en bit inhägnad skog samt en agilitybana.

5. Orminge (Skarpövägen)

Orminge hundrastgård låg tidigare på Högspänningsgatan mellan Skarpövägen och bostadsområdet. Den är flyttad närmare Kummelbergets industriområde och uppdelad i två hundrastgårdar, en mindre och en större. Den större rastgården med ingång från Skarpövägen strax öster om Kummelbergets industriområde är byggd på naturmark. Här finns träd och buskar att sniffa på och stort utrymme att få springa fritt och leka.

6. Orminge (Ormingeringen)

Den mindre rastgården i Orminge ligger vid korsningen Skarpövägen/Ormingeringen, i direket anslutning till busshållplats Skarpövägen. Rastgården har en agilitybana.

7. Tollare

Tollare hundrastgård vid sockenvägen är cirka 1 900 kvadratmeter och ligger i ett större naturreservat där det är kopplingstvång. Parkering finns ett par hundra meter söder om hundrastgården. Området är plant i de centrala delarna med två kullar i vardera kant. Viss vegetation finns i form av träd och buskar men området är relativt öppet och soligt. Här finns några agilityredskap och ett stort bänkbord. Två parksoffor är placerade vid den ena kullen. Vid entrén finns soptunnor för hundbajspåsar.

8. Fisksätra (Laxgatan)

Hundrastgården vid Laxgatan ligger mellan Fidravägen och en stor parkeringsyta. Man tar sig lätt hit via gångstråket som löper längs vägen. Två ingångar finns, en på vardera kortsida. I hundrastgården finns en bänk och några stenbumlingar. Det finns inga träd eller buskar. Ytan är cirka 300 kvadratmeter.

9. Fisksätra (Fidravägen)

Fisksätras hundrastgård med en 3000 kvadratmeter yta ligger i gröna dalen där Fidravägen går över Svartkärrstigen. Hundrastgården består av två delar med stängsel emellan. I den ena delen finns agilityutrustning. I båda delarna finns sittplatser.

10. Igelboda

Denna 1 900 kvadratmeter hundrastgården i Saltjöbaden ligger vid Igelbodavägen mitt emot återvinningsstationen. Den består av en bit inhägnad skog samt en agilitybana och är belägen vid Igelbodavägen mitt emot återvinningstationen. Det finns parkering intill.

11. Älta

Älta hundrastgård vid Almvägen 2 har en yta av cirka 1800 kvadratmeter och är utrustad med agilityutrustning och sittplatser.  Den kan hittas bakom Stavsborgsskolan gräsytor och träd finns både innanför och utanför hundrastgården.

Info från Nacka Kommun. Här kan man hitta hundrastgårder på kartan.

You may also read!

BRISKET & FRIENDS

För en köttig och flirtig bbq, med en smaklig kombination av både sött och rökigt, Brisket & Friends kommer

Read More...

ALLA HJÄRTANS DAG LUNCHPROMENAD

Hundar Utan Hem anordnar en lunchpromenad på Alla hjärtans dag den 14 februari 2024 för att sprida medvetenhet och

Read More...

RESTAURANG KNUT

Restaurang Knut är en Norrländsk restaurang med en äkta smak av Norrland mitt i Stockholm. Norrland är närmare än

Read More...

12 commentsOn BRA HUNDLEKPLATERS I NACKA

Leave a reply:

Mobile Sliding Menu