KOM I FORM MED HUNDEN

In Aktiviteter

Letar du efter inspiration för att komma i form och vill ha med hunden på resan? Här har vi samlat ihop sex roliga idéer för att bli fit med hunden.

Hundvänligt gym

Där finns två hundvänliga gym i Stockholm där man kan ta med sig hunden.

KJ Body Performance är en hundvänlig tränings studio i Östermalm. Här kan man ta med sig hunden och få personlig träning som är lyhörd, förstående, empatisk och kunnig.

Switch Lifestyle Gym i Vasastan är ett litet personligt gym som erbjuder personlig träning, gruppträning, kampsport samt en stor dos motivation. På detta gym är även barn och hundar välkomna.

Danskurs med hunden

Alla älskar att dansa – även hundar! Freestyle är en modern hundsport som är en blandning av lydnadsträning, tricks och dans som möjliggör kreativ interaktion mellan hundar och deras ägare. Båda två- och fyrbenta dansare rör sig mycket på dansgolvet, och vi lovar att du aldrig hittar en mer gullig danspartner. Information om freestyle finns på hemsidan Svenska Hundfreestyleklubben, eller gör en snabb Google sökning för att hitta en kurs nära dig. Om du och din hund behärskar rörelserna kan ni även tävla mot andra.

Dogparkour

Dogparkour är en rolig hundsport som är inspirerat från sporten Parkour. Objektiven är att navigera i en normal miljö (stan, skog eller hemmagården) på ett snabbt och effektivt sätt med rörelser över hinder som kan inkludera löpning, voltning, rullning, klättring och hoppning. Det ger bra balans, kroppskontroll och har många positiva effekter på kroppen för både människor och hundar. Dogparkour Sweden erbjuder kurser i Dogparkour.

Gå med cirkus

Hundorado bjuder på en chans att svänga sina lurviga tillsammans med hunden. Kursen kombinerar cirkuskonster och lydnad med musik för en positiv och rolig upplevelse. Läraren går igenom olika cirkuskonster och positionsarbete så din hund kan underhålla sin framtida publik.

Spela Discgolf

Discgolf, eller frisbeegolf, är en supercool sport att spela med två-benta vänner, och på många banor är hundar tillåtna att följa med. Liknande med vanlig golf, discgolf spelas på en 9 eller 18 håls bana, men man kastar en frisbee mot en korg istället för att slå boll mot ett hål. Du och hunden får mycket motion genom att spatsera runt banan på ojämn terräng.

Där finns flera banor runt stan och några tillåter hundar som Kaknäs Discgolf Park eller Kärsön frisbeegolfbana. Bäst av allt, ju sämre man är, desto mer motion får hunden!

Doga (Dog+Yoga)

Yoga är en harmonisk träningsform som hjälper dig att hitta lugnet, varva ned och sträcka ut. Nu finns även doga där du kan träna tillsammans med din hund. Det hjälper även din hund att bli starkare och få bättre kroppskontroll. Det finns några kurser i doga runt Stockholm, till exempel Dogayoga i Vallentuna och Dog Zen Yoga i Täby, men för blyga hundar kan man prova doga hemma med guidning via YouTube.

You may also read!

BRISKET & FRIENDS

För en köttig och flirtig bbq, med en smaklig kombination av både sött och rökigt, Brisket & Friends kommer

Read More...

ALLA HJÄRTANS DAG LUNCHPROMENAD

Hundar Utan Hem anordnar en lunchpromenad på Alla hjärtans dag den 14 februari 2024 för att sprida medvetenhet och

Read More...

RESTAURANG KNUT

Restaurang Knut är en Norrländsk restaurang med en äkta smak av Norrland mitt i Stockholm. Norrland är närmare än

Read More...

Leave a reply:

Mobile Sliding Menu