HUNDBAD I STOCKHOLM

In Hundbad, I fokus

Letar du efter den bästa platsen i Stockholm att simma med din hund?

Här är en lista av den bästa hundstränder runt Stockholm där hundar kan doppa sina tassar:

Gålö Hundstrand

På Gålö finns det en underbar sandstrand där det är tillåtet att ha med sig sin hund och bada tillsammans. Här finns den hundvänliga sandstranden, gräsyta och även grillplaster och café m.m.

Läs mer om Gålo Hundstrand.

Steningebadet

Steninge hundbad bjuder på ett stort, öppet utrymme med frodigt gräs, lång strand och en brygga. Här kan hundar springa, leka och simma tillsammans under uppsyn av husse och matte.

Läs mer om Steningehundbadet.

Angsjö Hundbad & Friluftsgård

Cirka 4 km norr om Stäket i Järfalla ligger Ängsjö friluftsgård och friluftsområde vid Mälaren. Här kan hundar doppa sig i ett bad speciellt för dem. Här finns mycket annat för hela familjen också. Man kan promenera genom naturen på strandpromenaden eller naturstigen, ta ett dopp vid människostranden, eller avnjuta stora grönytor med lek, bollspel eller en picknick.

Läs mer om Angsjö Hundbad.

Sätra hundstrand

På Sätrabadet kan man ta sin fyrbenta beach-babe till en hundstrand där hundar kan njuta av mjuka sanden under tassarna. Här kan husse och matte njuta av glass, hamburgare eller korv från kiosken eller ta med en picknick eftersom det finns grillplatser och stora gräsytor där man kan vila. Om man hellre vill ha en mer aktiv dag finns det lekplatser för barn och ett utomhusgym för vuxna.

Läs mer om Sätra hundstrand.

Rösjö hundstrand

Vid Rösjön i Täby finns det en liten hundstrand vid klipporna. Här finns en lite kiosk där man kan köpa glass och träffa andra hundägare vid vattnet där hundar kan simma fritt.

Läs mer om Rösjö hundstrand.

Rönningesjön

Rönningesjöns Hundbad är ett specialbyggt hundbad som är inhägnat med en gärdesgård. Badet är utrustat med gemensamma faciliteter som ett picknickbord, spade, kratta, livboj, hink och tvättsvamp. Sand har lagts dit för att skapa en riktig strandkänsla och vattnet är rent och fritt från vassa stenar och andra farliga hinder.

Läs mer om Rönningesjön hundbad.

Långholmen

På Långholmen finns det en liten sommaroas för hundar där våra fyrbenta vänner kan njuta av sommarsolen på en sandstranden som ligger på östra sidan av Långholmen. Trots att hundbadet ligger mitt i stan, är vattnet rent nog för att människor kan hänga med hunden och njuta av ett litet dopp i Mälaren också. Dessutom finns det ett hundrastområde (ej inhängnat) där hundar kan springa fritt.

Läs mer om Långholmen hundbad.

Lida Friluftsgård

Hundar är välkomna att bada på Lida Friluftsgård. Nedanför skidbacken och vid vattenskidklubben finns där en liten hundbad där fyrbenta kan doppa sina tassar.

Läs mer om Lida hundbad.

Gömmarens hundbadplatser

I Huddinge kommun finns det två hundbadplatser vid sjön i Gömmarens naturreservat. Vid slutet av Ryttarvägen finns det en parkering för badplatsen för människor. Om man går mot stranden kan man hitta skyltar som lätt leder en till hundbadet på södra sidan av Gömmaren. Södra hundbadet ligger ungefär 120 meter till vänster om människostranden och gränsen är 20 meter ut i vattnet och 5 meter upp på stranden.

Läs mer om Gömmarens hundbadplaster.

Svinninge Hundbad

I Åkersberga finns det ett hund och hästbad i Svinnninge där hundar är välkomna att simma. Badplatsen ligger förbi Svinninge båtklubbs bryggor, längst bort vid Svinninge tomtägarförenings badplats.

Läs mer om Svinninge Hundbad.

Dalens Hundbad

Dalens bad, vid sjön Drevviken i Vendelsö, är ett hundbad som ligger i anslutning till den kommunala stranden. Det är markerat med skyltar och där kan du låta din hund bada. Husse och matte bör inte bada där, men i närheten finns en fin strand.

Läs mer om Dalens hundbad.

Fjällnora Hundbad

På Fjällnorna Gård (Uppsala) är hundar välkomna att simma på en dedikerad badplats speciellt för fyrbenta simmare. Här finns även en grillplats så ta gärna med en picknick.

Läs mer om Fjällorna Hundbad.

Kalmarsand Hundbad

Det finns en särskilt anvisad plats i Kalmarsand där det är tillåtet för hundar att bada. Det erbjuder ett område med gräs, skugga och ett eget litet badställe för hundar. Området är markerat med skyltar och en hundlatrin.

Läs mer om Kalmarsand Hundbad.

Kairobadet Hundbad

Hundbadplatsen i Upplandsväsby ligger 200 meter norr om Kairobadet längs Runsavägen, vid Gamla Kairobadet. Hundbadplatsen är uppmärkt med skyltar och det har röjts på platsen.

Läs mer om Kalmarsand Hundbad.

Hitta mer hundbadplatser här, inklusive inhomhuspoolar för badkrukor 😉

You may also read!

BRISKET & FRIENDS

För en köttig och flirtig bbq, med en smaklig kombination av både sött och rökigt, Brisket & Friends kommer

Read More...

ALLA HJÄRTANS DAG LUNCHPROMENAD

Hundar Utan Hem anordnar en lunchpromenad på Alla hjärtans dag den 14 februari 2024 för att sprida medvetenhet och

Read More...

RESTAURANG KNUT

Restaurang Knut är en Norrländsk restaurang med en äkta smak av Norrland mitt i Stockholm. Norrland är närmare än

Read More...

10 commentsOn HUNDBAD I STOCKHOLM

 • Det finns en liten hundstrand i Ålstensparken i Bromma. Och cafeet vid Åkeshovs slott (också Bromma, numera med Hundens hus i samma byggnad) är hundvänligt.

 • Hej
  Jag letar efter ett hundbad där man kan komma till om man är äldre med rullator, Alla hundbad ligger så långt borta från vägen att det är svårt att ta sig till om man är äldre och svårt att gå.

 • Hej! Är det någon som vet om det är tillåtet att ha hund med sig vid Kanaanbadet??

 • Det finns en hundbadplats i väsby oxå. Man åker ner vid ridskolan som ligger efter kairobadet. Se sista 50 meterna får man promenera men det är en riktig parkering och hela området är ganska stort 🙂

 • Saknar badplatsen vid Basets gård ute i Järfälla (mälaren). Visserligen litet men populärt bland hundägare sedan 80- 90-tal.

 • Hej! En underlig detalj angående hundbadet på Långholmen (som ligger i hundrastningsområdet); Där har de smackat upp en skylt om att hundar inte är tillåtna på badplatsen mellan 1 juli – 31 augusti!(?)

  Jag har mailat kommunen och frågan vad som försiggår, vänta på svar. Men så ni vet så är det just nu inte tillåtet med hundar där enligt skyltningen..

 • Hundbadet i Åkersberga är fel adress till. Har inte kordinaterna men den är i slutet av Strandpromenaden, Åkersberga om man söker på google maps.

Leave a reply:

Mobile Sliding Menu